vergrootglas
Vacatures in Riskmanagement
Joost As

Actuariële kennis omzetten in innovatiekracht.

Interview met Joost As - Sr. Manager Insurance Risk Schade en Inkomen Achmea

´De belangrijkste uitdaging waar we voor staan is om onze actuariële kennis om te zetten in innovatiekracht. Of het nu gaat om de implementatie van nieuwe risico modellen voor Solvency II, het ontwikkelen van klantwaardemodellen of voorspellende modellen o.b.v big data, wij kunnen als geen ander sturing geven aan deze vernieuwing. Als schade actuaris begrijp je hoe de business werkt, ben je in staat risico´s te (h)erkennen en te prijzen en weet je complexiteit te vangen in modellen. Daarmee ben je de ideale sparringpartner voor management, marketing en productontwikkeling.´

Van uitvoeren naar aansturen
Joost As, manager van het actuariaat Schade & Inkomen bij Achmea geniet van de turbulentie in de schademarkt. “ Internet, big data, technologische ontwikkelingen, maar ook het in potentie toetreden van branchevreemde partijen als een Google of Ikea zetten de branche op z´n kop. Het stelt ons voor de uitdaging een antwoord te vinden op het veranderende consumentengedrag en de toenemende concurrentie. Dat treft alle aspecten van het vakgebied: van analytics en de modellering van risico´s in het kader van Solvency II tot productontwikkeling en van het ontsluiten van big data tot het actief managen van de balans.”

Vanuit ons team Insurance Risk Expertise ondersteunen we de business op al die terreinen. Onze ambitie daarbij is om op een proactieve manier de business te voorzien van kennis en informatie zodat actief kan worden gestuurd. Neem als voorbeeld de interne modellen die gebruikt worden in het kader van Solvency II. Wij bouwen die modellen waaruit bijvoorbeeld blijkt wat het kapitaalsbeslag per product of klantengroep is. En daarin gaan we nog een stap verder, door ook al een antwoord geven op de vervolgvraag: hoe kun je dit kapitaalbeslag reduceren. Meedenken met de business en initiëren van innovatie, staan hoog in ons vaandel.

Kracht van het team
Het aantal projecten dat wij onder handen hebben is groot. Ik ben er voorstander van dat de teamleden zich breed ontwikkelen en dus regelmatig variëren in aandachtsgebied. Daardoor kunnen we elkaar ook makkelijk onderling coachen en halen we als team een steeds hoger niveau. Met alle ontwikkelingen die op ons afkomen willen we dat graag zo houden en zijn daarom op zoek naar versterking. Ik kom graag met je in contact als jij actuariële kennis weet te vertalen naar innovatie. Daar ligt de toekomst!

Lees meer over de rol van Actuaris Kapitaal- en Risicomanagement.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 12-5-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp