Vacatures in Riskmanagement
Irma Jepma

Bescherming van persoonsgegevens is het fundament onder een zorgverzekeraar

Interview met Irma Jepma - Directeur Strategy, Sourcing, Cyber Security & Change bij Coöperatie VGZ

‘Vier miljoen leden vertrouwen erop dat ze via Coöperatie VGZ de zorg krijgen die nodig is en rekenen er op dat er zorgvuldige en vertrouwelijk met hun persoonlijke gegevens wordt omgegaan. Zonder die garantie hebben wij als verzekeraar geen bestaansrecht. In een wereld die sterk verandert, ligt hier dus een enorme uitdaging voor ons cyber security team.

De uitdaging waar de zorg voor staat zijn immens. We worden steeds ouder en de zorgvraag stijgt. Daarnaast heeft de zorg te kampen met een groeiende personeelsschaarste en blijven de zorgkosten ieder jaar stijgen. Ons stelsel heeft voldoende potentie om die uitdaging aan te gaan, maar dit vraagt om verandering en innovatie over de hele zorgketen heen. Samen werken we aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Daar kunnen we echter alleen stappen in zetten als we ook de data van onze leden goed weten te beschermen.’

Patiëntenrevolutie vraagt ook om een digitale revolutie

Irma Jepma is directeur bij Coöperatie VGZ en is vanuit die rol onder andere verantwoordelijk voor cyber security. Technologie biedt kansen om de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Artsen en verpleegkundigen laten ons succesvolle initiatieven zien waarbij zorg digitaal wordt aangeboden, neem het consult bij een huisarts of een behandeling van een psycholoog. Ook VGZ draagt hieraan bij met onder andere de ontwikkeling van telemonitoring voor COPD en hartfalen en de ikHerstel app. Door onze systemen open te stellen voor derden, neemt in theorie de kwetsbaarheid toe. Het is aan de Lead Expert Cyber Security om hier passende oplossingen voor te vinden. Bovendien verwachten we van deze professional een duidelijke visie op de cyberweerbaarheid van VGZ in de digitale toekomst.

Die toekomst ziet er echt anders uit ook al omdat technologie patiënten de kans biedt om een actievere rol te spelen in het zorgproces en zelf aan zet te zijn.

Zorg én gezondheid krijgen dus meer een hybride vorm, waarbij fysieke en digitale aandacht in elkaar overlopen. Wij willen dé partner voor onze leden en hun naasten zijn die hen verder helpt bij vragen over hun gezondheid en zorg met oplossingen die echt bij hen passen. Veiligheid en bescherming van de data onze 4 miljoen leden vormt daarvoor het fundament. Dat is een team effort waarbij het cyber security team intensief de samenwerking zoekt met bijvoorbeeld vendor management, ict en privacy. Maar uiteraard ligt er ook een rol weggelegd voor het team om te zorgen dat al onze medewerkers zich bewust zijn van de belangrijke rol die zij spelen in de beveiliging van onze systemen in het vertrouwen dat we van onze leden hebben gekregen.

Bouw jij met jouw kennis mee de partij die door samenwerking, digitalisering en vernieuwing de zorg toekomstbestendig maakt voor onze vier miljoen leden? Dan kom ik graag met je in gesprek.

Lees hier meer over de rol van Expert Lead Cybersecurity

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 21 maart 2022
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.