vergrootglas
Vacatures in Riskmanagement
Linda van der Spek
Geplaatst: 7-9-2015

Bewustwording belangrijker dan procedures en lijstjes.

Interview met Linda van der Spek - Hoofd ERM a.s.r.

Bewustwording van de niet financiële risico’s, er actief mee bezig zijn, is essentieel voor effectief risk management, naast de procedures en lijstjes.

´Medewerkers en management stimuleren en ondersteunen in het zicht krijgen op de risico´s, is een belangrijke stap om als organisatie ´in control´ te zijn. Daar ligt voor ons als afdeling Enterprise Risk Management de uitdaging. Hoe zetten wij onze expertise in zodat het risico-denken, ook bij de beheersing van de niet financiële risico’s, onderdeel gaat uitmaken van het DNA van de organisatie.

Linda van der Spek maakte 3 maanden geleden de overstap naar a.s.r. als Hoofd ERM. ´a.s.r. is volop in beweging. Tijdens de oriënterende gesprekken werd mij duidelijk dat men alles in het werk stelt om de organisatie te kantelen richting de klant. Vanuit een hoge mate van professionaliteit worden de juiste mensen op de juiste plek gezet en worden binnen de product lines enorme slagen gemaakt ten aanzien van producten, systemen en processen. Je voelt overal binnen de organisatie de wil om te bewegen en er een succes van te maken. Verandering brengt risico´s met zich mee, dus wat is er leuker om risk management verder te brengen in een organisatie die zo sterk in beweging is.

Dat gaat verder dan de risico's in kaart brengen. Het betekent bijvoorbeeld in een productontwikkelingstraject vanaf de start betrokken zijn bij zo´n programma. En vanuit onze risk expertise actief sturing geven aan het project. Het is mijn ambitie de organisatie nog een stap verder te brengen zodat we niet gevraagd worden om risico´s te helpen benoemen, maar sparring partner zijn in het mitigeren van de risico´s.´

BRM Klantenservices
Ter versterking van mijn team zoek ik een vakprofessional die in staat is twee rollen te vervullen. Als Business Risk Manager draag je een 1e lijns risk verantwoordelijkheid voor de sector KlantServices. Hieronder valt onder andere het betalingscentrum, de inkoopfunctie en marketing. Een onderwerp dat hier nu speelt is de herziening van het risk framework voor de intermediaire distributie. Dat vergt afstemming met vrijwel alle BMR-collega´s bedrijfsbreed.

Behalve je aandachtsgebied Klantservices, vervul je voor een deel van je tijd de rol van Enterprise Risk Manager. Als 2e lijns riskprofessional zet je a.s.r. breed thema´s neer. Je helpt BMR´ers op een consistente manier invulling te geven aan onderwerpen als ‘Management in Control’, modelvalidatie, data kwaliteit of Solvency II.

Voor beide rollen geldt dat je de brug weet te slaan naar de business. Vanuit je expertise geef je richting en coach je collega´s in het herkennen en omgaan met risico´s. Je hebt de drive om de organisatie op een hoger plan te krijgen vanuit de wetenschap dat goed risk management leid tot betere resultaten voor klant én bedrijf.´

Lees meer over de rol van Business Risk Officer

Wil je dit interview verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp