vergrootglas
Vacatures in Riskmanagement
Eelco Ubbels

‘Hoe houdbaar is uw beleggingsbeleid?’

Interview met Eelco Ubbels - directeur, Alpha Research

De ECB haalt alles uit de kast om de economie en inflatie aan te jagen met als gevolg dat de rente zich beweegt op een historisch laag niveau. Is dit de nieuwe, blijvende werkelijkheid en hoe houdbaar is daarmee het beleggingsbeleid naar de toekomst?

‘Vanuit een aantal verschillende invalhoeken behandelen we dit thema tijdens het seminar ‘Is uw beleggingsbeleid Draghi Proof?’, aldus organisator Eelco Ubbels. ‘Blue Sky Group en Capital@Work nemen ons mee in hun afwegingen. BSG als lange termijn belegger waarbij de klanten niet van pensioenfonds kunnen switchen, maar waar ze wel de druk voelen van de toezichthouder die zich met de lage rentestand zorgen maakt over de dekkingsgraad. En Capital@Work dat meer op de korte termijn door haar klanten wordt afgerekend.

Edin Mujagic macro-econoom, monetair econoom en publicist laat een ander geluid horen. Hij presenteerde onlangs zijn nieuwe boek: ‘Boeiend en Geboeid; een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ en stelt dat het beleid van de ECB tot hoge inflatie zal leiden:

Bij een perfecte werking van het monetaire systeem duurt het 1,5 à 2 jaar alvorens de geldcreatie doorwerkt in de reële economie. De ‘leidingen’ waardoor het geld gepompt wordt zijn echter verstopt, waardoor het langer duurt dan normaal. De enorme geldhoeveelheid die de afgelopen jaren is gecreëerd, staat voor een belangrijk deel nog op de balansen van de banken of zwermt rond op de financiële markten. Dat is de reden dat de aandelenkoersen bijvoorbeeld op recordhoogtes staan, terwijl de onderliggende economieën tegelijkertijd de ergste crisis in bijna een eeuw meemaken. Via kredietverlening zal het geld uiteindelijk haar weg vinden naar de reële economie. Wanneer dat gebeurt is niet te voorspellen, maar dat het gaat gebeuren is wat mij betreft een zekerheid.

‘Het is een visie die Edin al langer aanhangt. Het is een duidelijke visie, maar er zijn ook andere theorieën. En daar gaan we het 20 september onder meer over hebben. De praktische kant van het succesvol opereren binnen het huidige beleggingsklimaat komt ruimschoots aan bod’, vervolgt Eelco. ‘Door in te gaan op de ‘absolute return strategy’, ‘expected return strategy’ en ‘ETF selection’. Dit seminar is voor de ervaren beleggingsprofessional een uitstekende mogelijkheid om zich in één dag helemaal bij te laten praten op een aantal zeer recente ontwikkelingen in de markt.’

Lees meer over het programma van het seminar ‘Is uw beleggingsbeleid Draghi Proof?’.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 13-9-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp