vergrootglas
Vacatures in Riskmanagement
Esther van Laarhoven Smits

Onze rationele reiziger

Interview met Esther van Laarhoven Smits - Senior Manager | Consultancy | Performance

Esther begon ruim 10 jaar geleden – klinkt als een eeuwigheid vindt ze zelf – bij ons na haar studie Bedrijfswetenschappen en een master Marketing aan de VU. Na een start in een andere rol kwam ze terug bij een oude liefde, de data analyse. Sinds vier jaar is ze lead van het Data Analytics team – als ze niet op reis is tenminste.

Al bij mijn studiekeuze twijfelde ik tussen econometrie en bedrijfswetenschappen. Het werd toen bedrijfswetenschappen – met statistiek als favoriete vak. Ik begon daarna bij EY als adviseur programma management. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan; via een project waaraan ik binnen EY werkte, kwam ik in aanraking met data analyse. En daar blijkt toch mijn hart te liggen.

Ik houd nu eenmaal heel erg van beslissingen nemen op basis van de feiten. Als de data van goede kwaliteit zijn, kan daar geen gut feeling tegenop. Ik vind het mooi als ik met mijn team kan bijdragen aan een met feiten (data) onderbouwde besluitvorming.

Analytics, Data Science en AI zijn tegenwoordig ook een hot topic. Mede daardoor is mijn team sterk gegroeid. Ik stuur nu meer dan 30 mensen aan, dus de meeste analyses doe ik niet meer zelf. Wat ik in deze tijd een mooi onderdeel van ons vak vind, is de zogenoemde predictive analytics, daarmee kijk je of je bijvoorbeeld gedrag of interesse kunt voorspellen op basis van historische data.

Reizen is mijn grote passie. Ik heb in mijn leven 55 landen bezocht over 6 werelddelen; ik mis alleen Antarctica ;-). Ik houd meer van actieve reizen dan van vakantie, ik wil echt iets van de wereld zien en andere culturen leren kennen. Ook in Nederland ben ik sociaal, zowel met vrienden als collega’s ga ik graag uit eten, een potje poolen of naar festivals. Zondag hebben mijn man en ik onze dag samen, dan gaan we een eind wandelen, naar de film of een museum.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 26-2-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp