vergrootglas
Vacatures in Riskmanagement
Koen Reijnders
Geplaatst: 20-6-2013

De publieke sector biedt volop kansen.

Interview met Koen Reijnders - Treasury Consultant Public Sector

Koen is sinds 2008 werkzaam als consultant bij Zanders. Hij kwam via-via bij Zanders terecht. “Ik kreeg het telefoonnummer van een van de partners. “Van het één kwam het ander”, vertelt hij. “Nu ben ik werkzaam op de afdeling Public Sector. Deze afdeling bedient met name de publieke sector, woningcorporaties, decentrale overheden, zorginstellingen en onderwijsinstellingen.” 

Dat Koen binnen het Public Sector team werkt, betekent niet dat hij alleen klanten uit de publieke sector heeft. Door de flexibiliteit bij Zanders, is het ook mogelijk om klanten uit andere sectoren te bedienen. Koen: “Zo heb ik bijvoorbeeld gedurende een aantal maanden een interim opdracht bij een corporate klant gedaan.” 

Koen heeft een aantal vaste klanten in portefeuille die hij van advies voorziet rondom treasury. Zanders’ team voor de publieke sector probeert klanten altijd met dubbele bezetting te bedienen. Hierdoor is er vrijwel altijd iemand beschikbaar die op de hoogte is van de specifieke zaken die spelen bij een klant. Een team bestaat vaak uit een senior en junior collega. Koen: “Hoewel teamwork erg belangrijk is, wordt er ook een grote mate van zelfstandigheid van je verwacht.” 

Veel variatie
Momenteel houdt Koen zich bezig met een tweetal interim-opdrachten waarbij hij de treasury werkzaamheden waarneemt binnen twee verschillende organisaties. “Het werk varieert van het beleggen van beschikbare gelden of het lenen van benodigde gelden tot het bijhouden van een liquiditeitsprognose”, vertelt Koen. Hij merkt dat bij treasury binnen de publieke sector de politieke gevoeligheid een grote rol speelt. Hierbij dient nadrukkelijk de wet- en regelgeving gevolgd te worden, die specifiek van toepassing is op de publieke sector. 

De publieke sector biedt nog volop kansen, denkt Koen. Dat heeft onder meer te maken met nieuwe regelgeving in de zorg en de nieuwe regelgeving in de markt voor woningcorporaties. “Dit biedt mogelijkheden voor Zanders om de verschillende klantgroepen te ondersteunen bij de financiële vraagstukken die ontstaan door deze nieuwe regelgeving.” 

Open cultuur
Wat Koen vooral aantrekt in Zanders is de open cultuur, de leuke sfeer met collega’s onderling en het werken in het financiële vakgebied met al zijn diversiteit. Dit maakt de samenwerking met verschillende collega’s erg prettig. Koen: “Zanders heeft veel verschillende afdelingen. Hierdoor kan je ook met collega’s met andere aandachtspunten binnen het financiële spectrum samenwerken. Dit zorgt ervoor dat je bij Zanders voortdurend blijft leren.”

Wil je dit interview verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp