vergrootglas
Vacatures in Riskmanagement
Alex Dowdalls, managing director

‘Risicomanagement is geen instrument maar een attitude.’

Interview met Alex Dowdalls, managing director - Erik van der Zouwen, manager AXVECO

”Iedereen snapt dat als je risico’s neemt daar een beloning tegenover moet staan. Hoe groter het risico, hoe groter de beloning behoort te zijn. Gek genoeg gaat die gedachte in het bedrijfsleven verloren. Daar waar ondernemerschap bewust risico’s nemen is, ziet de praktijk er vaak anders uit. De focus ligt op rendement halen en risicomanagement wordt als last gezien. Wij helpen organisaties die twee werelden weer bij elkaar te brengen en zo risicobewust ondernemerschap te bevorderen.”

Aan het woord is Alex Dowdalls, sinds 2011 managing partner van AXVECO, een relatief jong en ambitieus adviesbureau. “Met name binnen de financiële dienstverlening zie je dat risicomanagement (te) vaak een control based insteek kent. De focus ligt primair op het inrichten en uitvoeren van beheersmaatregelen en te weinig op het ondernemerschap. Hoe verhoudt het verdienmodel en de strategie zich tot de trends en ontwikkelingen in de markt? Het constateren dat we langer leven en de impact daarvan doorrekenen in het kapitaalmodel is één, het is echter ook de rol van de risk manager om tegenwicht te bieden en de organisatie uit te dagen na te denken over de kansen die de risico's bieden in de vorm van nieuwe producten en diensten. Risicomanagement is in onze ogen geen instrument maar een attitude: het signaleert niet alleen, het bevordert ook risicobewust ondernemen.”

Innovatie
”We zien dat de markten waarin onze klanten opereren enorm in beweging zijn”, neemt Erik van der Zouwen het gesprek over. ”Nieuwe vormen van verzekeren (first party, internet of things, pay how you drive) en bankieren (bitcoin, blockchain, smartphone apps) zetten de markt op zijn kop en toetreders uit onverwachte hoek schroeven de druk verder op. Tegelijkertijd nemen de eisen die toezichthouders aan de bedrijfsvoering stellen sterk toe. Dat stelt het ondernemerschap van deze organisaties zwaar op de proef. Willen we daarbij kunnen helpen, dan vraagt dat om consultants die weten wat ondernemerschap is en de mensen om hen heen in beweging weten te krijgen.”

“We zijn een nieuwe speler op de markt met veel ambitie. Dat biedt dynamiek en ruimte. Wij vragen onze mensen om te durven uitdagen, stelling te nemen en te leren, en om vakinhoudelijke kennis in de bredere context van 'risicobewust ondernemen' te plaatsen. Hier geloven we in, en verwachten dat ook van nieuwe medewerkers. Is dat aan jou besteed en wil je het ondernemerschap niet alleen onder de aandacht brengen bij klanten, maar ook zelf ervaren, dan komen we graag met je in gesprek.”

Lees meer over de rol van Consultant bij AXVECO.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 4-7-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp