Vacatures in Riskmanagement
John Borst

Voor goed risicomanagement heb je een Actuaris nodig.

Interview met John Borst - Manager Actuariaat Legal & General Nederland

´Het voordeel van werken bij een relatief kleine verzekeraar als actuaris, is dat je overal met je neus bovenop zit. Met ons team van 6 professionals zijn we nauw betrokken bij de ontwikkeling van Legal and General in de breedst mogelijke zin van het woord en we nemen graag de verantwoordelijkheid voor alle actuariële werkzaamheden en/of zaken die ermee verband houden. Werken binnen deze setting staat garant voor een zeer afwisselende baan waarbij geen enkele dag hetzelfde is.´

Aan het woord is John Borst, Manager van het Actuariaat van Legal & General. ´Zo leveren  we een substantiële bijdrage aan productontwikkeling, maar vervullen we ook een voortrekkersrol mbt het afronden van de implementatie van Solvency II en de verdere ontwikkeling van het riskframework. Dat alles naast periodieke werkzaamheden zoals de verslaglegging en managementrapportages. Gek genoeg levert zo´n breed pallet aan werkzaamheden geen stress op´, vervolgt John. ´We maken veel pragmatisch, maar bovenal structurele keuzes die gericht zijn op de toekomst. Wat ons daarbij erg helpt; goed is veelal ook goed genoeg.´ 

Riskmanagement
Binnen Legal & General pakken we riskmanagement binnen het actuariaat met veel enthousiasme op. Daarmee laten we de traditionele rol van het Actuariaat, uiteraard met behoud van het goede, steeds meer los en richten we ons op de toekomst. Beperkten we ons in het verleden o.a. tot het berekenen en analyseren van embedded value. Momenteel hebben we ALM doorgevoerd en de jaarlijkse ORSA is inmiddels ook onderdeel van de dagelijkse praktijk geworden. Door de financiële risico´s, maar ook door kansen te modelleren en daarmee te kwantificeren zijn we bovendien in staat vooruit te kijken en de vertaalslag te maken naar de financiële consequenties voor de organisatie: cruciale input voor het management.

Groei
Ter versterking van ons team zoeken wij een jonge Actuaris (i.o.) die samen met ons de slag maakt naar een bestendige toekomst op basis van adequaat en professioneel Risk Management. Bij voorkeur een levenspecialist die meehelpt de groeikansen die wij in de markt zien te realiseren. Maar bovenal iemand die onderdeel wil zijn van ons team, want alleen samen kun je er een succes van maken.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 7-1-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.