vergrootglas
Vacatures in Riskmanagement
Joost Csik

‘We moeten het niet hebben van repeterende werkzaamheden.’

Interview met Joost Csik - directeur Ernst & Young Actuarissen BV

´Van oudsher zijn we een echt advieskantoor. We moeten het niet hebben van repeterende werkzaamheden. Door onze toegevoegde waarde te bewijzen op een specifiek onderwerp, krijgen we de mogelijkheid om in de breedte te adviseren. Zo is een adviesgedreven cultuur ontstaan waarbij veel energie wordt gestoken in het vertalen van marktontwikkelingen naar (concurrentie-) voordelen voor onze klanten. Wij geven het management de handvaten om zowel bij financiële instellingen als corporates tot de beste beslissingen te komen.

Het aandachtsgebied van EY is daarbij heel breed. We ondersteunen klanten bij de ontwikkeling van nieuwe producten, we helpen bij het opzetten van een riskframework, we leveren instrumenten aan voor een adequaat balansbeheer of geven richting aan het strategisch (pensioen)beleid. Zeer gevarieerde opdrachten waarbij we in toenemende mate internationaal samenwerken met collega’s met een andere achtergrond en specialisatie. Zo ondersteunen wij nu een project risk modelling bij een Duitse verzekeraar. Maar ook binnen het Schade/Zorg domein is veel samenwerking rondom data analyse en zoeken we zoeken nieuwe oplossingen voor het pensioenvraagstuk in samenwerking met andere specialisten van EYonderdelen als People Advisory Services of Holland van Gijzen Advocaten en Notarissen. Ik ervaar het als een verrijking van onze ondersteuning omdat een probleem altijd vanuit verschillende invalshoeken kunt benaderen.

De positie die EY inneemt in de Nederlandse markt, geeft een extra impuls aan de brede ontwikkeling van onze medewerkers. Van Achmea tot Zwitserleven, van Ahold tot Unilever, ze behoren allemaal tot de brede klantenkring van EY. Een klantenkring die bovendien sterk in beweging is als gevolg van de verplichte externe rotatie van auditkantoren. Dat biedt kansen en nieuwe uitdagingen.

Luisteren, inleven, vertalen en uitleggen zijn de eigenschappen waarop we onze Consultants selecteren, maar ook trainen en coachen. De wetenschappelijke achtergrond die je meebrengt,. Actuariële Wetenschappen, Econometrie of Sterrenkunde, maakt voor ons niet uit. Het gaat erom dat je abstracte materie kunt beheersen, kwantitatief onderlegd bent en vooral om de manier waarop je je talenten daarbij inzet. Niet alleen moet je alle consequenties goed kunnen overzien, ook moet je een advies over een complex vraagstuk of probleem, begrijpelijk over weten te brengen.

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar ondernemende types die graag het contact zoeken met klant en collega, binnen de volle breedte van de EY organisatie. Professionals die van nature nieuwsgierig zijn en graag van de gebaande paden afwijken. Je krijgt hier de ruimte om te ondernemen, waarbij het (inter)nationale netwerk van EY ongekende mogelijkheden biedt. Ben je toe aan een volgende stap en geïnteresseerd in een nadere kennismaking dan kun je mij altijd bereiken via joost.csik@nl.ey.com of reageer op een van de rollen binnen EY Actuarissen.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 11-5-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp