Vacatures in Riskmanagement

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Risk Managers

 • Banks and pandemic risk: Conditions before COVID-19

  Banks and pandemic risk: Conditions before COVID-19

  Bron: Solid Professionals - 02-07-2020
  In a series of three blogposts we will zoom in on how banks have been preparing for the current pandemic and how regulatory requirements and global legislative institutions influenced banks to cope with this situation. Our first blog will focus on the (macro-) economic and geo-political situation before the pandemic became world news.
 • Modelling Minds

  Modelling Minds

  Bron: The Actuary Magazine - 02-07-2020
  ‘Jouw vermogen om je aan te kunnen passen in een veranderende wereld hangt van meerdere elementen af. Een belangrijk persoonlijkheidsaspect is je risicoprofiel. Dat bepaalt jouw veranderingsvermogen in sterke mate’, legt Amba Zeggen uit. ’Hoe je bijvoorbeeld reageert op de coronacrisis ligt hierin vast. Mijn collega (en grondlegger van het Risk Type Compass) Geoff Trickey legt het uit in zijn artikel: Modelling Minds (The Actuary).’
 • Tech-innovaties in het accountantsberoep

  Tech-innovaties in het accountantsberoep

  Video van NBA - 02-07-2020
  Het Open Podium Accounttech vormt het onafhankelijke platform voor vernieuwende technologische ideeën, startup-initiatieven en door de koplopers reeds gebruikte technologie. Met het organiseren van het Open Podium Accounttech beoogt de NBA de technologische toepassingen in ons beroep vooruit te helpen, te versnellen en vooral zichtbaar te maken.
 • De mentale valkuilen van een coronacrisis, daar moeten we niet nog een keer intrappen

  De mentale valkuilen van een coronacrisis, daar moeten we niet nog een keer intrappen

  Bron: Theo Kocken is hoogleraar risicomanagement - 30-06-2020
  De lockdownmaatregelen zijn in Nederland versoepeld, maar een tweede coronagolf ligt op de loer, zo klinkt het alom. Gooien we bij een nieuwe grote uitbraak dan in blinde paniek weer alles op slot? Overheden passen, net als ieder mens, heuristieken toe. Heuristieken zijn een soort regels die ons brein toepast om makkelijker een beslissing te kunnen nemen uit het enorme aanbod aan informatie en onzekerheid. Dat is menselijk, maar niet altijd effectief.
 • Cover FERMA European Risk Manager Report 2020

  FERMA European Risk Manager Report 2020

  Rapport van PwC - 30-06-2020
  Digitale risico’s en onzekere groei belangrijkste bedreigingen; zorgen om dekkingsbeperkingen en -uitsluitingen, veranderde marktomstandigheden en concentratie verzekeringsmarkt; belangstelling voor captives verdrievoudigd?
 • Klikspaan of poortwachter?

  Klikspaan of poortwachter?

  Video van NBA - 30-06-2020
  Tijdens het webinar komt een aantal aspecten rondom fraude aan de orde. Wat is de rol van de accountant bij fraude in coronatijd, wat wordt er van hem of haar verwacht? Welke risico's signaleert de Financial Intelligence Unit (FIU-NL)? Wat zijn concrete voorbeelden waar de accountant extra alert op moet zijn?
 • Tom van Beek Financial Risk Manager

  Als financial risk manager kan ik hier echt mijn ei kwijt.

  In gesprek met Tom van Beek Financial Risk Manager, Financial Risk Manager bij Nationale Nederlanden - 30-06-2020

  "Bij Nationale-Nederlanden kan ik echt mijn ei kwijt. Ik ben lekker met cijfers bezig en word in staat gesteld daarnaast te studeren. Je hebt hier een hoge mate van zelfstandigheid waarin je je eigen weg kunt bepalen. Werken in een team met professionele collega’s betekent dat we elkaar kunnen helpen en veel van elkaar kunnen leren."

 • Update Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)
 • Masha

  Hoe beheers je inflatie, rekening houdend met 18 andere landen?

  In gesprek met Masha, Monetair beleidsadviseur bij DNB - 29-06-2020

  De monetaire kant van de economie spreekt me enorm aan: de wisselwerking tussen rente en inflatie, de geldcreatie, monetaire transmissie. Bij FM ging mijn monetaire hart sneller kloppen, en daar ben ik na mijn traineeship dan ook blijven werken. Een persconferentie van Mario Draghi bij de ECB in Frankfurt is voor mij nu gewoon m’n werk. Je bent een onderdeel van iets heel groots, daar ben ik echt trots op. Het klinkt misschien een tikkeltje cliché, maar ik voel echt dat ik hier bijdraag aan de samenleving en stabiele economie.

Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956