Vacatures in Riskmanagement

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Risk Managers

 • Cover European Insurance Overview 2020

  European Insurance Overview 2020

  Rapport van European Insurance and Occupational Pensions Authority - 21-10-2020
  The Annual European Insurance Overview is an easy-to-use and accessible overview of the European (re)insurance sector. The report is based on annually reported Solvency II information. This ensures that the data has a high coverage in all countries and is reported in a consistent manner across the EEA. The report is objective, factual and data driven and does not contain analysis or policy messages.
 • PwC's Global Digital Trust Insights 2021 - Cybersecurity comes of age

  PwC's Global Digital Trust Insights 2021 - Cybersecurity comes of age

  Video van PwC - 14-10-2020
  In conversation with Sean Joyce, Global and US Cybersecurity, Privacy, & Forensics Leader. And Kristen Maynes, our Cybersecurity, Privacy & Forensics Principal in the US practice, is interviewing Sean Joyce about what in particular stands out for him based on this year’s data.
 • Asset management van fysieke bedrijfsmiddelen is complex

  Bron: IMF - 12-10-2020
  Het wordt steeds belangrijker om fysieke bedrijfsmiddelen/assets optimaal en goed te beheren. Uit de assets moet een optimalise prestatie wordt gehaald binnen acceptabele risico’s en aanvaardbare kosten. Juiste informatie is dus cruciaal!
 • Stephan van Stalborch Actuaris van het Jaar 2020

  Stephan van Stalborch Actuaris van het Jaar 2020

  Bron: Actuarieel podium - 09-10-2020
  Op de jaarlijkse Dag van de Actuaris, die dit jaar online plaats vond op donderdag 8 oktober, is Stephan van Stalborch door zijn beroepsgenoten en de vakjury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2020. Stephan werd tijdens de uitreiking door de jury geroemd vanwege zijn inhoudelijke bijdrage aan het verder brengen van het zeer complexe en bijna eeuwigdurende pensioendossier. Als Actuaris naast de minister stond hij in 2020 als een unieke representant van de beroepsgroep in het middelpunt van de belangstelling.
 • Cover Future Risk Report 2020

  Future Risk Report 2020

  Rapport van Axa - 05-10-2020
  AXA’s jaarlijkse Future Risk Report 2020, een ranglijst van de tien belangrijkste opkomende risico’s , wordt dit jaar gedomineerd door het Corona-virus. Eerder onderschatte risico’s met betrekking tot pandemieën en infectieziekten gaan in een jaar tijd van de 8e naar de 1e plaats . Het werd door 56% van die experts uitgeroepen tot een groot risico, vergeleken met 23% een jaar geleden zo blijkt uit de gisteren (1 oktober) verschenen zevende editie van haar Future Risks Report, dat werd gehouden onder 20.000 riskmanagementspecialisten en consumenten over de gehele wereld .
 • Cover Whitepaper: Enterprise Risk Management Raamwerk

  Whitepaper: Enterprise Risk Management Raamwerk

  Rapport van ITDS - 02-10-2020
  Het inrichten en actualiseren van een Enterprise Risk Management (ERM) raamwerk vormt een grote uitdaging voor financiële dienstverleners. Veel riskmanagers lopen in de praktijk tegen problemen aan. Denk aan dossiers die niet up-to-date zijn, of een raamwerk dat niet aansluit bij de dagelijkse gang van zaken. Kortom, de potentie van een ERM-raamwerk wordt vaak nog onvoldoende benut, met alle frustratie van dien. Wij vroegen ons af: waar komt deze frustratie vandaan? En, belangrijker nog: hoe ga je hiermee om als riskmanager? Wij zetten 3 concrete aanbevelingen voor je op een rij.
 • Eigen mening, eigen succes

  Eigen mening, eigen succes

  Bron: Renze Munnik, Risk Management Consultant bij Probability & Partners op Financial Investigator - 01-10-2020
  ‘Iedereen doet het zo’ is vaak een argument om geen eigen mening te hebben. Maar zo ontstaan bubbles ook: iedereen volgt elkaar. Hebben organisaties bij hun risicomanagement wel voldoende een eigen mening? Ik denk dat hier nog veel winst te behalen is.
 • Cover Skepticism in Practice

  Skepticism in Practice

  Rapport van Instituut van Internal Auditors - 01-10-2020
  "The very fact that emerging technologies are greeted with great fanfare and anticipation reinforces the importance of maintaining skepticism in considering the information they deliver – or conceal.”
 • We moeten realistisch zijn over governance

  We moeten realistisch zijn over governance

  Bron: Bob Hoogenboom, hoogleraar Forensic Business Studies, Nyenrode op Executive Finance - 29-09-2020
  "Er is heel veel aandacht voor corporate governance, steeds meer bedrijven hebben een gedragscode, maar de praktijk is weerbarstiger. Er gaat nog steeds heel erg veel mis. De mooie praatjes kloppen niet. Daar gaat het om.”
 • Voorkom onnodige datalekken

  Voorkom onnodige datalekken

  Video van Previder - 29-09-2020
  Ondanks dat je als IT-manager de nodige maatregelen treft om datalekken te voorkomen. Bestaat er altijd een soort van onheilspellend gevoel. Wat als data van onze organisatie uitlekt door een onnodige fout in ons netwerk. Hoe fijn is het als iemand je zekerheid kan geven of je wel of geen datalekken in je omgeving hebt zitten.
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956