vergrootglas
Vacatures in Riskmanagement

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Risk Managers

 • Cover Global Risk Management Survey #11

  Global Risk Management Survey #11

  Rapport van Deloitte - 13-02-2019
  Risk management today is confronting a series of substantial impending risks that will require financial services institutions to rethink traditional approaches. While the tsunami of regulatory changes in recent years has crested, regulatory examination and enforcement intensity continues and the importance of nonfinancial risks has significantly risen.
 • Jelmer Lichthart
 • Peter Minderhoud

  Een verzekeraar in verandering neemt risico’s, maar waar ligt de grens?

  In gesprek met Peter Minderhoud 12-02-2019

  Waar de consultancy haar verdienmodel in het oog moet houden, ligt de focus bij DNB op de tijdigheid en kwaliteit van zowel de beoordeling als de beïnvloeding. Dat brengt in mijn ogen een andere uitdaging met zich mee. Hoe bescherm je de belangen van polishouders en het financiële systeem met de beperkte middelen die ons ter beschikking staan?

 • Cover Artificial Intelligence

  Artificial Intelligence

  Rapport van DenkWerk - 06-02-2019
  Waar de wiskundige concepten van AI al decennialang bestaan, heeft de toegenomen rekenkracht en beschikbaarheid van data in de laatste twee tot drie jaar voor grote doorbraken gezorgd. Vijf jaar geleden leek het ondenkbaar dat AI vandaag medische diagnoses en scholing van studenten voor haar rekening kan nemen.
 • XpertSessie: Aan tafel bij DNB | 7 maart 2019

  XpertSessie: Aan tafel bij DNB | 7 maart 2019

  Bron: XpertDesk 04-02-2019
  Uniek kijkje achter de schermen bij De Nederlandsche Bank. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het werk van de toezichthouder eruit ziet vanuit haar gezichtspunt? Ga je graag eens in discussie over de optimale balans tussen regels en risico’s? Of ben je benieuwd naar hoe de inzet van technologie helpt bij het bestrijden van witwaspraktijken? Dan is dit je kans.
 • Ted van der Aalst

  Pure waarheidsvinding is niet langer het ultieme doel

  In gesprek met Ted van der Aalst 04-02-2019

  Geen wiskundige modellen die de werkelijkheid trachten vast te leggen van een stabiele natuur, maar modellen die de werkelijkheid beheersbaar maken gegeven het onvoorspelbare gedrag van de mens. Hierbij is pure waarheidsvinding middels modellering niet langer het ultieme doel, maar gaat het om de effectiviteit van een model, door de impact van aannames en beperkingen te doorgronden. Daar ligt de uitdaging.’

 • Actuariaatcongres 2019

  Actuariaatcongres 2019

  Bron: VSAE 28-01-2019
  'De grenzen van privacy' is het centrale thema van het Actuariaatcongres 2019 van de VSAE. Het Facebook schandaal omtrent Cambridge Analytica toont de dunne lijn tussen goed en kwaad in privacy aan. Waar liggen de grenzen? Hoe wordt gehandeld naar nieuwe casussen die data aan het licht zullen brengen de komende jaren en welke rol speelt privacy in verzekeren en gaat het spelen in de toekomst?
 • Cover Kunnen we netwerken gebruiken om cyberverzekeringen te modelleren?

  Kunnen we netwerken gebruiken om cyberverzekeringen te modelleren?

  Rapport van KPMG - 26-01-2019
  De Johan de Witt scriptieprijs is dit jaar toegekend aan dr. Ted van der Aalst voor zijn scriptie ’A network approach to interrelated insurance risk’, waarin hij de modelleerbaarheid van cyberaanvallen en de gevolgen die dat heeft voor de verzekering van cyberrisico’s onderzoekt
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Riskcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp