Werken bij BKR

Dit is wat we doen

We leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van problemen op het gebied van schulden, kredieten en fraude.

Dat doen we door overzicht over alle leningen, betalingsachterstanden en het betaalgedrag van alle Nederlanders te houden. En we helpen gemeenten om bijtijds schulden en betalingsachterstanden te signaleren bij hun inwoners. Voor financiële organisaties richten we ons op het voorkomen van fraude op het gebied van kredietverlening en identiteitsfraude.

Onze missie

Samen bevorderen we het financieel welzijn van alle Nederlanders. Dat doen we door op een objectieve manier signalen te geven om problematische schulden en fraude in het financiële verkeer te voorkomen.

Overzicht én inzicht

Kredietaanbieders melden elke lening die zij verstrekken bij ons en ook als je achterloopt met betalen geven zij dat door. Dit is een wettelijke verplichting. Hierdoor hebben wij een overzicht van alle leningen en het betaalgedrag daarop.

Met dit overzicht geven wij kredietaanbieders inzicht in kredieten en het betaalgedrag daarop. Hiermee bepaalt een kredietaanbieder of een (extra) lening past bij je financiële situatie. Dit voorkomt dat je een lening afsluit die je niet kunt terugbetalen.

Iedereen kan zijn eigen gegevens bij ons inzien.

Meer dan kredietregistratie

Naast kredietregistratie, hebben we de ‘Vindplaats van Schulden’. Die helpt gemeenten om vroegtijdig schulden en betalingsachterstanden bij inwoners te signaleren waardoor zij financiële en sociale problemen kunnen voorkomen. En we bieden diensten aan om financiële fraude en identiteitsfraude te ontdekken én te voorkomen.

Contact opnemen

Heb je een specifieke vraag of wil je meer weten over werken bij BKR?
Neem dan contact met ze op via

Bezoekadres

Dodewaardlaan 1
4006 EA Tiel
Nederland

Contact en website

+31 344 616 041

Werken-bij-site