Risico-trends en verwachtingen voor 2024

2024 belooft een jaar van significante ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen te worden. Terwijl iedereen zich aanpast aan een snel veranderende wereld, zullen diverse risico's en trends de kop opsteken. Deze ontwikkelingen vereisen aandacht en aanpassingsvermogen. Dit artikel biedt een kort overzicht van de meest prominente risico's en kansen die wij denken in 2024 te kunnen verwachten, van moeder natuur tot technische gebeurtenissen.

Risico-trends en verwachtingen voor 2024

  • Meer ontwikkelingen en integratie rondom risicomanagement: Denk hierbij aan de aankomende of net geïmplementeerde raamwerken rondom EU AI-Act, CRA en NIS2 maar regulaties over ICT en cloud diensten of de implementatie van het tweede gedeelte van de DORA.
  • Toenemende cyberaanvallen: Met de voortdurende digitalisering groeit het risico op cyberaanvallen, waaronder ransomware en phishing. Goed terug te zien in dit rapport van 2021-2022 of rapport van 2020-2021, of bekijk dit samengevatte artikel cybersecurity statistieken voor 2024 gecreëerd vanuit meerdere bronnen.