DNB Talks: Dossier Cybersecurity

DNB Talks: Dossier Cybersecurity

DNB Dossier: Cyber is een speciale serie binnen DNB Talks. In vier opeenvolgende afleveringen wordt aan de hand van een fictieve casus – die geïnspireerd is op echte gebeurtenissen – een beeld geschetst van het werk van cyberspecialisten van DNB. In deze eerste aflevering vertellen Marcel en Jasper hoe zij als eerste zouden reageren op deze ‘grootschalige ransomware-aanval’. Hoe zorgen hun teams ervoor dat de brand zo snel mogelijk kan worden geblust?

Luister de podcast op Spotify.


 1. Het blussen van de brand
  Wat moeten we doen bij een grootschalige ransomware-aanval?
  februari 2024 - Met Marcel en Jasper
  In deze eerste aflevering vertellen Marcel en Jasper hoe zij als eerste zouden reageren op deze ‘grootschalige ransomware-aanval’. Hoe zorgen hun teams ervoor dat de brand zo snel mogelijk kan worden geblust?

 2. Voorkomen dat de brand overslaat
  Hoe voorkom je dat een grootschalige cyberaanval overslaat?
  februari 2024 - Met Anna en Rogier
  In de tweede aflevering van DNB Dossier: Cyber schuiven Anna en Rogier aan. Hoe zouden zij voorkomen dat zo’n ‘grootschalige ransomware-aanval’ overslaat naar andere financiële instellingen? Hoe zouden ethische hacks zulke nationale cyberrampen kunnen voorkomen? En wat houdt TIBER (Threat Intelligence Based Ethical Red-teaming) precies in?

 3. Hoe beschermen we onszelf?
  Hoe beschermt DNB de eigen data bij een grootschalige cyberaanval?
  februari 2024 - Met Jason en Joost
  In aflevering 3 van DNB Dossier: Cyber zoomen we met Jason en Joost in op onze eigen organisatie. Hoe beschermt DNB de eigen data bij een grootschalige cyberaanval? Waar azen cybercriminelen precies op? En hoe vaak gebeurt het eigenlijk in het echt dat DNB wordt aangevallen?

 4. Napraten met de directie
  Wat doen zij op het gebied van cyber?
  februari 2024 - Met Nicole en Nienke
  In de vierde en laatste aflevering van DNB Dossier: Cyber praten we na over de casus met DNB-directieleden Nicole en Nienke. Wanneer komen zij in beeld bij een grote cyberaanval? Hoe belangrijk is het onderwerp cyber eigenlijk voor DNB? En hoe ziet de cyberstrategie eruit voor de komende jaren?

Ga naar de DNB Talks pagina>>


Bron: De Nederlandsche Bank | Klik hier voor het originele bericht